Sposób przygotowania

Ciasto musimy najpierw rozmrozić a potem rozwałkować na stolnicy na dwa jednakowe wielkości płaty . Szparagi umyć , wyczyścić , odciąć końcówki a potem pokroić na kawałki i gotuj 8 minut w osolonej wodzie bez przykrycia potem wyjmij z wody , ser pokroić na mniejsze kawałeczki , jeden płat ciasta posmaruj masłem i ułóż na nim 10 porcji sera ze szparagami , tylko musimy zachować półtora centymetrowe odstępy , posypujemy solą ,pieprzem i przykrywamy drugim ciastem , dociskamy w miejscach gdzie nie ma farszu i szklanka wykrój 10 pasztecików ich brzegi dociśnij aby porządnie się skleiły połóż na papierze do pieczenia na blasze paszteciki posmaruj masłem rozgrzej piekarnik do 180 st i piecz 25 minut .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam ser, szparagi i ciasto francuskie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !