Sposób przygotowania

Maliny myjemy i osuszamy. Z mąki, masła , żółtka, śmietany, cukru i szczypty soli wyrabiamy ciasto. Gotowe zawijamy w folię aluminiowa i wkładamy do lodówki na 30 min. Gotowe ciasto rozwałkować cienko i wyłożyć do silikonowej formy na tarę - pamiętać by obłożyć boki ;) Nakłuć widelcem. Piec w temp. 190\'C ok 25 min. Gotową smarujemy dżemem .
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy żelatynę rozpuszczoną i cukier puder dalej ubijamy. Gotową śmietanę nakładamy na dżem i posypujemy malinami. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam tartę :) Ale u Ciebie widzę też coś mocniejszego w przepisie :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    malinki są pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    pysznie;) uwielbiam ciasta z malinami
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !