Sposób przygotowania

Dro?d?e rozetrze? z cukrem wymiesza? z wod? odstawi? na 5 minut. Rozczyn wymiesza? ze szklank? roso?u i szklank? m?ki, przykry? pozostawi? w ciep?ym miejsc, a? ciasto podwoi swoj? obj?to??. Jaja ubi? z sol? do bia?o?ci, dok?adnie wymiesza? z roztopionym t?uszczem, pozosta?ym roso?em, m?k? i ciastem dro?d?owym. Mas?o rozgrza? na patelni, k?a?? ciasto ?y?k?, sma?y? na z?oty kolor z obu stron. Podawa? na gor?co do mi?s duszonych, lub ze stopionym mas?em i ?mietan?.Smacznego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !