Sposób przygotowania

Kasz? kuskus zalewamy bardzo gor?cym bulionem warzywnym i odstawiamy na par? chwil, ?eby kuskus nap?cznia?. Naczynie, w którym znajduje si? kasze najlepiej przys?oni? pokrywk?. Truskawki bardzo dok?adnie myjemy, odcinamy ogonki, a nast?pnie kroimy na ?wiartki. Z?bki czosnku obieramy, przemywamy, a nast?pnie przeciskamy przez prask?. Szpinak bardzo dok?adnie oczyszczamy. Li?cie szpinaku wraz z czosnkiem podsma?amy na patelni, na rozgrzanym oleju. Oscypek trzemy na tarce o ma?ych oczkach. Wszystkie te sk?adniki mieszamy ze sob?, a pó?niej doprawiamy do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol?. Sa?atk? polewamy sosem. SOS: Oliw? z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny, a pó?niej dodajemy jeszcze sól i pieprz. Sos dobrze mieszamy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !