Sposób przygotowania

P?aty ?ledzi - matiasy zamaczamy w wodzie. ?ledzie trzymamy w wodzie przez oko?o 2 godziny. P?aty ?ledzi mo?emy moczy? w wodzie d?u?ej lub krócej, w zale?no?ci od tego jakie lubimy. po up?ywie tego czasu ?ledzie osuszamy. W nast?pnej kolejno?ci ?ledzie kroimy na mniejsze kawa?ki. Cebul? obieramy, przemywamy zimn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?y w oczy, a nast?pnie cebule kroimy w piórka. Pokrojone, a wcze?niej wymoczone ?ledzie oraz pokrojon? cebul? mieszamy razem, a nast?pnie zalewamy olejem i dodajemy do tego sok wyci?ni?ty z jednej cytryny oraz li?? laurowy i ziele angielskie do smaku. Ca?o?? dobrze mieszamy ze sob?. Ca?o?? odstawiamy do lodówki na 34 godziny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !