Sposób przygotowania

CIASTO DRO?D?OWE: Przygotowa? dro?d?owy rozczyn: ?wie?e dro?d?e rozdrobni?, doda? do nich jedn? ?y?eczk? cukru, oko?o dwóch ?y?eczek letniej wody lub mleka i dwie ?y?eczki m?ki. Ca?o?? dobrze wymiesza?, przykry? czyst? ?ciereczk? i odstawi? w ciep?e miejsce do wyro?ni?cia.
Rozczyn nale?y doda? do m?ki wraz z letni? wod?( wody tyle, ?eby ciasto mia?o konsystencje bardzo g?stej ?mi8etany) i szczypt? soli. Ciasto bardzo dobrze wyrobi? r?kami, ponownie przykry? ?ciereczk? i odstawi? do wyro?ni?cia. Z wyro?ni?tego ciasta uformowa? okr?g?y placek, na który na?o?y? farsz, który wykonujemy w nast?pny sposób.
FARSZ: Zemle? ser bia?y z wcze?niej ugotowanymi ziemniakami. Do sera doda? jajka i cebul? podsma?on? na z?otawy kolor, m?k? ziemniaczan?, bryndz? oraz przyprawy ( nie ?a?owa? pieprzu!). Nast?pnie wymiesza? dok?adnie. Ko?acz wysmarowa? z wierzchu rozm?conym jajkiem i pozostawi? jeszcze na chwil? w ciep?ym miejscu,a w tym samym czasie nale?y rozgrza? piekarnik.Przygotowany ko?acz po?o?y? na form? wy?o?on? papierem do pieczenia. Ko?acz upiec na z?oty kolor w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !