Sposób przygotowania

Do kaszy kukurydzianej dodajemy pó? szklanki wody i bardzo dok?adnie mieszamy. Do garnuszka wlewamy pó? szklanki wody oraz mleko. Do tego dodajemy równie? mas?o oraz ?y?eczk? soli. Ca?o?? razem gotujemy. Do tego dodajemy tak?e kasz? kukurydzian? i dalej gotujemy. Ca?o?? gotujemy do czasu, a? kasza kukurydziana poch?onie wod?. Jab?ka obieramy, dok?adnie myjemy, a nast?pnie kroimy na plasterki. Pokrojone jab?ka podsma?amy na rozgrzanym t?uszczu. Jab?ka dusimy przez chwil?. Na kasz? kukurydzian? k?adziemy podsma?one jab?ka i posypujemy z wierzchu cynamonem. W pó?niejszej kolejno?ci danie kukurydziane przek?adamy do naczynia ?aroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !