Sposób przygotowania

Na plasterek szynki nak?adamy jedn? ?y?k? sa?atki jarzynowej i jedn? ?y?eczk? chrzanu ze s?oiczka lub w?asnej roboty - i t? czynno?? powtarzamy z ka?dym plasterkiem. Zawijamy w trójk?t i uk?adamy na pó?misku pi?tna?cie takich porcji ( wi?cej lub mniej w zale?no?ci od potrzeby). Kukurydz? oraz groszek z puszki odcedzamy. Papryk? mo?emy u?y? marynowan? i pokroi? j? w paseczki. Natk? pietruszki dobrze op?ukujemy zimn? wod? i drobno siekamy. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. Kukurydz?, groszkiem zielonym, czerwon? papryk? i natk? pietruszki oraz po?ówkami jajeczek przepiórczych ozdabiamy potraw?. Nast?pnie zalewamy ?elatyno - bulionem ( ?elatyn? przygotowujemy wed?ug przepisu na opakowaniu). Szynk? w galaretce wstawiamy do lodówki na czas st??enia. Podajemy kroj?c równie? w trójk?ty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !