Sposób przygotowania

W 1/2 mleka i w 2 ?y?kach cukru rozpu?ci? dro?d?e, odstawi? do wyro?ni?cia. M?k? przesia?, zrobi? wg??bienie, wsypa? cukier, doda? rozk?ócone jajka, dro?d?e i wyrabia?, dolewaj?c reszt? mleka. Na ko?cu doda? olej. Wyrabia?, a? ciasto b?dzie g?adkie i l?ni?ce. Odstawi? na ok. 50 minut w ciep?e miejsce. Potem rozwa?kowa?, posypuj?c m?k?. Szklank? wykrawa? kr??ki, nak?ada? po ?y?eczce marmolady. Zlepi? i uk?ada? sklejon? stron? do do?u na blaszce wy?o?onej pergaminem. Piec 15 minut w temp. 180 stopni C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !