Sposób przygotowania

M?k? przesia?, doda? mi?t? i estragon. Zagnie?? z ?ó?tkami i wod? na g?adkie ciastoZzawin?? foli? i od?o?y? na 1/2 godziny do lodówki.
Ciasto podzieli? na 2 cz??ci, ka?d? rozwa?kowa? cieniutko na lekko podsypanej m?k? stolnicy i zostawi? na 15 minut do przeschni?cia. Ka?dy rozwa?kowany placek zwin?? delikatnie w rulon i ci?? na grube wst??ki - ok. 1 cm. Poci?ty makaron roz?o?y? na czystej ?ciereczce lub blacie i wysuszy?.
Makaron idealnie pasuje do delikatnego sosu serowego.
Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajne zdj?cie, sam przepis z reszta tez.. czesto tez dodaje ziol do ciasta :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    aromatyczny:) ale pierwszy raz spotkałam się z dodatkiem alkoholu - czy mogę podpytać co daje taki dodatek?:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wyższy poziom kucharzenia :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo ciekawy ten przepis inne też niczego sobie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !