Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować, ostudzić, wymieszać z jajkami, ziarnami zbóż i parmezanem, przyprawić solą i pieprzem, a następnie uformować placki i smażyć na gorącym oleju. Obrane ząbki czosnku pokroić w plasterki. Borowiki obsmażyć na maśle z czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Placki i borowiki ułożyć na talerzach, podawać z wędzonym węgorzem i kwaśną śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Wspaniałe swojskie jadło :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    mogą być dobre
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    wydaje się całkiem dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    Nie uważacie, że kasze , a zwłaszcza kaszę gryczaną trzeba wypromować ze względu na jej znakomite właściwości?
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    znam te placki od dawna tylko z sosem pieczarkowym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !