Sposób przygotowania

Dorsza bardzo dok?adnie oczyszczamy, myjemy, a nast?pnie ryb? smarujemy dok?adnie pieprzem i sol? z ka?dej strony. Z po?ówki cytryny wyciskamy sok, a nast?pnie tym sokiem skrapiamy posmarowan? przyprawami ryb?. Natk? pietruszki dobrze myjemy, drobno siekamy i posypujemy ni? ryb?. Cebule obieramy, przemywamy zimn? wod?, ?eby nie szczypa?a w oczy, a pó?niej kroimy w drobn? kostk?. Papryk? myjemy, wycinamy gniazda nasionek i równie? kroimy w kostk?. Pokrojon? cebul? oraz papryk? podsma?amy na patelni, na rozgrzanym oleju. Na foli aluminiowej k?adziemy ryb?, a nast?pnie posypujemy podsma?onymi warzywami. Ryb? pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 przez oko?o 30 -35 minut. Nast?pnie upieczon? ryb? polewamy sosem zio?owym.
SOS: Oliw? z oliwek, ocet winny mieszamy ze sob?. Do tego dodajemy sól, bazyli? oraz czosnek i dobrze mieszamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !