Sposób przygotowania

Do mąki dodajemy szczyptę soli, mleko, wbijamy jaja i wszystko mieszamy.
Jabłka myjemy, kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy do ciasta.
Na rozgrzany tłuszcz nakładamy niewielkie placki, rumienimy z obu stron. Usmażone racuchy obficie posypujemy cukrem pudrem.
Zamiast jabłek można dodać banany :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ania83

    uwielbiam racuchy polecam są pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    smak dzieciństwa...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    polecam ten przepis bo tez robie takie racuszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Racuchy w każdej postaci.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !