Sposób przygotowania

Na farsz kroimy bardzo drobniutko pieczarki i cebulk?, a nast?pnie dusimy je razem na ma?le pod przykryciem. Pod koniec dodajemy ?y?k? g?stej ?mietany, dok?adnie mieszamy i odstawiamy do wystygni?cia. Zimny farsz doprawiamy sol? i pieprzem-do?? sporo, ?eby danie nie by?o md?e. Teraz zabieramy si? za nale?niki. Do rondelka wbijamy jajka i roztrzepujemy je z mlekiem, a nast?pnie dodajemy m?k?, olej, szczypt? soli i ga?ki. Wszystko dok?adnie mieszamy mikserem lub rózg?, by nie by?o grudek. Sma?ymy 8 nale?ników na mocno rozgrzanej patelni. Na ka?dy nale?nik nak?adamy plasterek szynki, a nast?pnie farsz pieczarkowy i zawijamy w rulonik. Tak przygotowane nale?niki uk?adamy w naczyniu ?aroodpornym lub brytfance wy?o?onej foli? aluminiow? i zalewamy do po?owy s?odk? ?mietank?. Potem posypujemy startym ?ó?tym serem i wlewamy reszt? ?mietanki. Nale?niki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i zapiekamy 10-15minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !