Sposób przygotowania

Ró?yczki kalafiora oczy?ci? i gotowa? ok. 15 minut w osolonej wodzie. Nast?pnie os?czy? je i prze?o?y? do innego naczynia. Cebul? obra?, posieka?, po czym po??czy? z mi?sem mielonym. Nast?pnie doda? 1 jajko, pokrojone suszone pomidory oraz 2 ?y?ki bu?ki tartej. Dola? 3 ?y?ki zimnej wody. Przyprawi? sol? i pieprzem, a? powstanie jednolita masa. Ma?ymi porcjami masy oblepia? ró?yczki kalafiora tak, by powsta?y kule. Nast?pnie kotlety obtoczy? dok?adnie w pozosta?ej bu?ce tartej. Na patelni rozgrza? dobrze olej i sma?y? na nim kotlety z obu storn na rumiano. Gotowe zdj?? z ognia i os?czy? z nadmiaru t?uszczu za pomoc? papierowego r?cznika.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !