Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po japo?sku w cie?cie nale?nikowym
cebule 2
ogórki konserwowe 1 s?oiczek
papryki konserwowe 1 s?oiczek
Zalewa:
woda 2 szklanki
olej 1/2 szklanki
przecier pomidorowy 1 s?oiczek
cukier 2 ?y?ki
ocet 4 ?y?ki
sól
Przygotowa? ciasto nale?nikowe: jajko ubi?, doda? m?k?, mleko i veget?. Wszystko zmiksowa? na ciasto, które powinno by? g?stsze od tradycyjnego ciasta nale?nikowego. Filety rybne obtoczy? w cie?cie, a nast?pnie usma?y? na oleju na z?oty kolor z ka?dej strony. Zrobi? farsz warzywny: cebule, ogórki konserwowe i papryki pokroi? w kostk? i wymiesza?. Nast?pnie w wysmarowanym t?uszczem naczyniu ?aroodpornym uk?ada? warstwami: usma?one kawa?ki ryb, farsz warzywny, ponownie ryb? i farsz. Przygotowa? zalew?: wod?, olej, przecier pomidorowy, cukier, ocet i sól wymiesza? w garnku, po czym zagotowa?. Gor?c? zalew? pola? ryb? z farszem. Gdy zalewa ostygnie, naczynie ?aroodporne wstawi? do lodówki.