Sposób przygotowania

dro?d?e rozmiesza? z ciep?ym mlekiem i cz??ci? m?ki, pozostawi? do
wyro?ni?cia. W tym czasie ?ó?tka utrze? z cukrem a bia?ka ubi? na
pian?. Jak rozczyn wyro?nie nale?y go zmiesza? z reszt? m?ki, ?ó?tkami
z cukrem, pian? z bia?ek, ?mietan? oraz olejkiem migda?owym. Zagnie??
ciasto, gdy uzyskamy jednolit? mas? nale?y doda? roztopione mas?o i
wyrabia? dalej a? ca?y t?uszcz si? wch?onie. Ciasto przykry?
?ciereczk? i pozostawi? do wyro?ni?cia. Z wyro?ni?tego ciasta
uformowa? wa?eczki grubo?ci palca i sklei? na obwarzanki. Posmarowa?
ubitym jajkiem, posypa? ( najlepiej grubym) cukrem i p?atkami migda?owymi i u?o?y? na
blaszce. Wstawi? do rozgrzanego piekarnika na oko?o 30 minut, temp.
180 stopni. Smacznego!
Porcja na oko?o 20 szt.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !