Sposób przygotowania

Do 2 litrów ch?odnego roso?u wsypa? ?elatyn?, zagotowa?, odstawi?.

Jajka ugotowa? na twardo, ostudzi?, obra?, ka?de przekroi? w poprzek, w?o?y? na ?rodek naczynia w którym b?d? galaretki ?ó?tkiem do do?u.

Korpus obra? (chrz?stki dla psiaka:D), razem z pr?g? drobno pokroi?.

Pozosta?y 1 litr roso?u zagotowa? razem z li??mi laurowymi, zielem i przekrojonym czosnkiem. Na wrz?cy wrzuci? fasolk? szparagow?, broku?y i kalafiora, gotowa? nie wi?cej ni? minut?. Odcedzi?.

Marchewk? i pietruszk? pokroi? w plastry, natk? poszatkowa?.

Na oko?o jajka u?o?y? warzywa (w ka?dej miseczce, salaterce mniej wi?cej tyle samo), oraz mi?sko ( u mnie wysz?y 2 ?y?ki mi?sa na salaterk?), posypa? natk?. Zala? roso?em. Wstawi? do lodówki na minimum 1 godzin?.

Aby galaretka ?adnie wysz?a z salaterki wystarczy na chwil? w?o?y? j? chwil? ogrza? np w ciep?ej wodzie ( tylko nie zamaczajcie ca?ej :P).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !