Przepis i sposób przygotowania na: Rolada nadziewana warzywami
olej
majeranek 2 ?y?ki
sól
pieprz
vegeta
Do miski z mi?sem mielonym wla? mleko, doda? sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawa uniwersalna i majeranek. Wyrobi? i podzieli? na 4 cz??ci. W?oszczyzn? gotowa? ok. 10 minut w osolonej wodzie. Pokroi? w kostk? z czosnkiem, szynk? i paprykami. Wsypa? przypraw? do drobiu. Filet zmiksowa? blenderem, doda? przyprawę uniwersalną, 2 jajka, wyrobi?. Po??czy? z warzywami i szynk?. Na folii aluminiowej roz?o?y? porcje mi?sa mielonego, na nie wy?o?y? farsz warzywny i zwin??. Korytka do pieczenia posmarowa? t?uszczem, u?o?y? rolady. Ka?d? z góry lekko naci?? no?em i posmarowa? wierzch olejem. Piec 80 minut w temp. 200 stopni. Mo?na podawa? zarówno na ciep?o, jak i na zimno.