Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z kruszonk?

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier kryszta 1,5 szkl
jajko 5 jajka
?mietana 1,5 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 ?y?eczki
cukier 0,5 szkl
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
orzechy laskowe 100 g
Soda oczyszczona Prymat 2 ?y?eczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z kruszonk?

W misce wymiesza? m?k? z proszkiem do pieczenia i sod?. W drugiej wymiesza? cukier z cukrem cynamonowym i orzechami laskowymi posiekanymi. W du?ej misce utrze? mas?o ze ?mietan? i cukrem. Doda? jajka, ?mietan? i cukier waniliowy. Doda? mieszanin? z m?k? i miksowa?, a? wszystko si? dobrze po??czy. Wla? ciasto do formy do babki i posypa? mieszank? z orzechami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Wierzch ciasta mo?emy posypa? cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 15.04.2013 18:14
smaczna babeczka
Marta1986 12.06.2012 13:14
super
Jodaj 27.05.2012 11:43
super babeczka :)
Jodaj 27.05.2012 11:43
super babeczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak