Sposób przygotowania

M?k? wysypa? na stolnic? doda? cukier puder i sól i wymiesza?. Nast?pnie doda? ?ó?tka, ?mietan? i rum. Zagnie?? ciasto na jednolit? g?adk? mas?. Gotowe ciasto u?o?y? na ?rodku stolnicy i uderza? w nie wa?kiem, do?? szybko i mocno tak by si? sp?aszczy?o. Nast?pnie ponownie zwin?? ciasto i czynno?? bicia ciasta powtarza? z 30 min. Ciasto podzieli? na 3 cz??ci i rozwa?kowa? cienko. Za pomoc? no?a b?d? rade?ka do ciasta wyci?? paski wzd?u? o ?rednicy ok 2,5 cm. A nast?pnie kroi? na paski o d?ugo?ci ok 6-7 cm. Na ka?dym kawa?ku robimy naci?cie przez które przewijamy ciasto. Olej rozgrzewamy, a nast?pnie wk?adamy faworki, jak si? zarumieni? przewracamy na drug? stron?. Gotowe odk?adamy na papierowy r?cznik, by obciek?y z nadmiaru t?uszczu, a nast?pnie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspania?e, musz? zrobi?.
  • 11
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    A masło / margaryna ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    nie ma :)) w tym przepisie nie potrzeba margaryny ani masła.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ładnie ci wyszły
  • 11
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Serio ? nigdy nie robiłam tak , ojej to muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    poważnie :) Polecam bo są smaczne kruche, smażonych na głębokim tłuszczu z mnóstwem pęcherzyków powietrza.
  • 10
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    no włśnie i nie są pewnie tłuste )
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    nie są tłuste, są pyszne :)
  • 9
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    tak sie zastanawiam czy bicie 30 min jest potzrebne bo właśnie je orbię i mi juz ręce odpadaja hiihi
  • 9
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    juz wiem im dłuzej bijemy ciasto tym bardziej elastyczne ;) a faworki właśnie jem i są pyszne ;) tylko użyłam innej śmietany ale tez rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciasto bije się by było elastyczniejsze i by powstawały pęcherzyki powietrza - ja je uwielbiam :))
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    cieszę się że smakowało :D
  • 11
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciasto jest rewleacyjne , sama byłam w szoku :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    poproszę całą tą michę faworków :)
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo takie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo takie lubię
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    i wypada je znów zrobić bo są wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super, bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    wyglądają smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    smaczne faworki
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super faworki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !