Sposób przygotowania

Przygotowujemy ciasto: margaryn?, smalec, m?k?, sól i cukier siekamy no?em. Dodajemy ocet jab?kowy, dok?adnie zagniatamy, formujemy kul? i ch?odzimy w lodówce przez godzin?.W tym czasie przygotowujemy farsz: twaróg mielimy dwukrotnie, dodajemy cukier, ?y?k? budyniu w proszku i dok?adnie ucieramy. Przygotowan? mas? przek?adamy do szprycy z grub? ko?cówk?. Jab?ka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczk?.Do jab?ek dodajemy cukier puder i reszt? budyniu w proszku i mieszamy.Ciasto wyjmujemy z lodówki, dzielimy na dwie cz??ci: jedn? wylepiamy dok?adnie /wy?o?on? pergaminem/ tortownic? wraz z bokami. Na ciasto nak?adamy jab?ka a na nie wyciskamy mas? serow?. Ca?o?? przykrywamy pozosta?ym ciastem i zlepiamy z ciastem z boków formy. Nak?uwamy widelcem. Pieczemy ok. 60 min w temp. 200 stopni C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    swietna
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fajne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !