Sposób przygotowania

Zrobic rozczyn-drozdze,odrobine mleka ciep?ego i cukru(pozostawic w ciep?ym miejscu az zaczna rosnac).Jajka utrzec z cukrem dodac mleko podgrzane(nie moze byc gorace)rozczyn,wszystko wlac do maki ,dac szczypte soli i wyrabiac w czasie wyrabiania wlewac olej.odstawic ciasto w ciep?e miejsce do wyrosniecia.gdy wyrosnie formowac ma?e bu?eczki sp?aszczyc w?ozyc w srodek jagody zima
moga byc mrozone-czesto takie daje,zlepic i zostawic jeszcze do wyrosniecia na ok10minut.mozna posmarowac bu?ki rozmaconym jajkiem i posypac cukrem przed upieczeniem.piekarnik nastawic na 180-200 stopni i pieczemy na z?oty kolor.BU?KI MOZNA NADZIEWAC DOWOLNYM FARSZEM I OWOCAMI

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    uwielbiam takie bułeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !