Sposób przygotowania

Kasz? ugotowa? w osolonej wodzie. Cebule obra? i pokroi? w drobn? kostk?, po czym usma?y? na oleju. Do ugotowanej kaszy doda? przesma?on? cebul?, jajko, 2 ?y?ki m?ki oraz 2 ?y?ki bu?ki tartej. Na ko?cu przyprawi? do smaku sol?, pieprzem oraz majerankiem. Ponownie wymiesza?. Z tak ugotowanej masy uformowa? kotleciki. Ka?dy obtoczy? w bu?ce tartej. Na patelni rozgrza? olej i usma?y? na nim kotlety na z?otobr?zowy kolor z ka?dej strony. Mo?na podawa? z ziemniakami i surówk?.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo dawno takie kotlety jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !