Sposób przygotowania

Czeresnie bardzo dok?ladnie myjemy, a nastepnie osuszamy recznikami papierowymi. Czeresnie kroimy na pol, zeby wyjac znajdujace siew srodku owocow pestki.

CIASTO: Ser bialy bardzo dobrze ucieramy, a nastepnie dodajemy do tego cukier oraz cukier wanilinowy i bardzo dokladnie mieszamy, zeby cukier dobrze rozpuscil sie. Pozniej do tej masy dodajemy olej, mleko. Po chwili dodajemy takze proszek do pieczenia wymieszany z maka. Calosc bardzo dobrze mieszamy i ugniatamy na ciasto. Ugniecione ciasto rozwalkowujemy na srednia grubosc. Ciasto przekladamy na forme, ktora wczesniej musimy obloyc papierem do pieczenia. Na ciescie pouk?adac oczyszczone czeresnie i placek piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni i piec przez oko?o 40 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !