Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wega?ska cerwona kapusta z jab?kiem i cebul?

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 ma?a
cebula czerwona 1 ?rednia
jab?ka 2 ?rednia
sok z cytryny
cukier trzcinowy
sól
pieprz
cebula biała 1 ?rednia

Przepis i sposób przygotowania na: Wega?ska cerwona kapusta z jab?kiem i cebul?

Kroki postępowania

1
Czerwon? kapust? obieramy z wierzchnich li?ci, drobno szatkujemy, p?uczemy, zalewamy wod?, gotujemy do mi?kko?ci i odcedzamy.
Krok 1 - Wega?ska cerwona kapusta z jab?kiem i cebul? foto
2
Cebule i jab?ka obieramy. Z jab?ek wycinamy gniazda nasienne i kroimy w ?redni? kostk?, cebule kroimy w nieco drobniejsz? kostk?
Krok 2 - Wega?ska cerwona kapusta z jab?kiem i cebul? foto
3
i dodajemy do ugotowanej kapusty. Dok?adnie mieszamy, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny (lub winnym octem), sol?, pieprzem i cukrem.
Krok 3 - Wega?ska cerwona kapusta z jab?kiem i cebul? foto
4
Podajemy na zimno lub na ciep?o.
Krok 4 - Wega?ska cerwona kapusta z jab?kiem i cebul? foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 05.02.2013 16:31
Lubię taką :)
BernadettaP 08.02.2012 07:08
Wegańsko, bo lubię czasem małą odmianę zrobić :)
pacpaw 07.02.2012 21:31
a co tak wegańsko ostatnio tutaj?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak