Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z bialym serem i kasza

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 1/2 kostki
mąka
żółtko jajek 3
Farsz:
ser biały 1 kg
kasza 2,5 szklanki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z bialym serem i kasza

FARSZ:
Gotujemy kasze w lekko posolonej wodzie. Ugotowana kasze odcedzamy, a pozniej odstawiamy, zeby ostyg?a. Do ostudzonej kaszy dodajemy zmielony ser bialy. Ca?osc dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem oraz sola wedlug wlasnego uznania.

CIASTO: W rondelku rozpuszczamy margaryne, a pozniej dodajemy do niej okolo trzy lyzki maki i dobrze mieszamy. Pozniej do roztopionej margaryny kiedy ju? ostygnie dodajemy przygotowane wczesniej zoltka oraz niewielka ilosc wody. To dodajemy do maki( maki dajemy tyle ?eby ciasto wysz?o elastyczne). Do ciasta dodajemy takze niewielka ilosc soli i dobrze ugniatamy. Ugniecione ciasto rozwalkowujemy i wycinamy z niego kola. Nastepnie do kazdego z kola dajemy trocha farszu z sera i kaszy i formujemy klopsy. Klopsy gotujemy do mi?kko?ci w lekko posolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 30.01.2012 10:03
super
Kamila/kami007 27.01.2012 14:45
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak