Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kruszonk?

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
m?ka pszenna 50 dag
mas?o 35 dag
cukier 1 i 1/3 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 ?y?eczki
masa
mas?o 2 ?y?ki
jajko 7
likier migda?owy 3 ?y?ki
napar mocnej kawy 6 ?y?ek
cukier 2/3 szklanki
m?ka ziemniaczana 2 ?y?ki
bita ?mietana
mielona kawa
twaróg 50 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kruszonk?

Ciasto: mas?o stopi?. Jeszcze ciep?e po??czy? z m?k?, cukrem i cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. Zagnie?? kruszonk?. Po?ow? rozsypa? na blasze wy?o?onej pergaminem. Masa: mas?o stopi?, wymiesza? z likierem i kaw?, jajka rozbi?. ?ó?tka wymiesza? z twarogiem, cukrem i m?k?. Wla? mas?o. Bia?ka ubi? i po??czy? z mas?. Wyla? na spód. Posypa? reszt? kruszonki. Piec 45 minut w temp. 175 stopni C. Udekorowa? bit? ?mietan? i posypa? mielon? kaw?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak