Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Polędwicę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i obsmażyć na niej mięso z każdej ze stron. Polędwicę zdjąć z patelni, oprószyć solą i pieprzem, a następnie piec 10 minut w temperaturze 140ºC.
Na oliwie pozostałej ze smażenia mięsa, podsmażyć obrane szalotki, dodać miód, rozmaryn i marynatę słodko-kwaśną Prymat. Całość zalać winem i dusić do momentu zgęstnienia sosu.
Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a następnie wymieszać z majerankiem, posiekaną pietruszką i gorczycą. Polędwicę posmarować z każdej strony przygotowaną marynatą, po czym obtoczyć w warzywach z ziołami i gorczycą, lekko dociskając, aby dobrze przylegały.
Polędwicę pokroić w plastry i podawać z szalotkami pozostałymi podczas przygotowywania marynaty.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobre
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ujdzie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dobrze że bez czekolady
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !