Sposób przygotowania

Bia?ka ubijamy na sztywn? pian?. Ubit? pian? ??czmy z ?ó?tkami oraz cukrem. Sk?adniki te mieszamy razem. M?k? mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. Wszystko razem dobrze mieszamy. Na brytfank? dajemy papier do pieczenia, a pó?niej wylewamy na to zrobion? mas?. Ciasto pieczemy oko?o 30- 40 minut w temp. 180 stopni. Do mleka wsypujemy budynie ?mietankowe i gotujemy razem. Do tego dodajemy margaryn? i ca?o?? miksujemy dobrze. Truskawki myjemy i posypujemy cukrem, a pó?niej gotujemy na niedu?ym ogniu. Do truskawek dodajemy galaretki truskawkowe i mas? odk?adamy do czasu, a? ostygnie. Na upieczony placek nak?adamy ostudzon? mas? z truskawek oraz mas? z budyniów.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !