Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę dodać miękką palmę, proszek do pieczenia i pięć żółtek. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na trzy części. Pierwszą częścią wyklejamy spód tortownicy wcześniej wysmarowaną masłem. Na to równomiernie rozkładamy dżem. Do drugiej części dodajemy kakao i łączymy to razem. Rozdrabniamy je na drobne okruszki i posypujemy na roztarty dżem. Następnie z białek ubijamy pianę dodając stopniowo sześć łyżek cukru. Pianę rozkładamy równomiernie na kakaowe okruszki. Trzecią część też rozdrabniamy na okruszki i posypujemy nimi równomiernie pianę. Piec w temperaturze 180’C niecałą godzinę. Po wystygnięciu przygotować lukier z cukru pudru i polać nim ciasto.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    Mój ulubiony placek :) Jest przepyszny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    uwielbiam pleśniaka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczny
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    lubię to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pyszności.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pysznosci ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    oj, jak ja lubię to ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    ciekawy jestem smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moje ulubione ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !