Sposób przygotowania

Jaja ubić z cukrem. Mąkę zmieszać z proszkiem i dodawać do ubitych jaj: trochę mąki, trochę oleju i wody i tak na przemian. Po dokładnym wymieszaniu wszystkich składników ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy dwie łyżki kakao i dokładnie wymieszać, a do drugiej dodajemy dwie łyżki mąki. Do wysmarowanej tortownicy lać na środek na przemian zaczynając od białej masy po dwie łyżki białej i dwie łyżki kakaowej. I tak do końca. Piec 60 minut w temperaturze 180’C. Po wystygnięciu przygotować lukier z cukru pudru i kakao. I polać nim placek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    te? tak? robi?
  • 2
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    super efekt
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    pyszna! :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ładna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    wygląd ma faktycznie fajny, na pewno jest pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    świetna zebra
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Smaki dzieciństwa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    palce lizać
  • 1
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    ślicznie wygląda ta babeczka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    pysznie wygląda mmmm....
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    robiłam już parę razy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danka

    lubię takie ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    świetna babka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !