Sposób przygotowania

Palmę utrzeć z cukrem, dodać żółtka. Po roztarciu dodawać stopniowo mąkę cały czas ucierając. Następnie olej i ocet a na koniec ubitą pianę. Ciasto dzielimy na trzy części. Do pierwszej części dodajemy mak, do drugiej kakao. Na blaszkę w kolejności kładziemy rozkładając po całości: masa makowa następnie kakaowa i ostatnia biała. Piec w temperaturze 180’C około 50 minut. Przygotować lukier z cukru pudru i kakao. Polukrować nim placek.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczne to ciasto:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    pyszne! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smacznie wyglada
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    fajny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    smakowicie wygląda
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wygląda super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !