Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kilogram
palma 1 kostka
cukier 1 i 1/2 szklanki
jaja 6
kasza manna 6 łyżek
cytryna 1
rodzynki do smaku
proszek do pieczenia 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński 2

Palmę, żółtka i cukier ucieramy razem dodając po trochu wcześniej przemielonego przez maszynkę twarogu, a następnie sześć łyżek kaszy mannej, sok z cytryny i rodzynki, które wcześniej trzeba namoczyć na parę minut w ciepłej wodzie, proszek do pieczenia i ubitą pianę. Wyrobioną masę wlewamy na blachę wcześniej wysmarowaną tłuszczem. Piec około 60 minut w temperaturze 180\'C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.08.2013 19:17
lubię takie
Fiffi 30.06.2012 23:10
super serniczek
Izabela28 05.06.2012 11:53
bardzo lubię sernik:)
aga130982 03.06.2012 13:30
pycha
aga130982 03.06.2012 13:30
pycha
pawelek180844 21.05.2012 15:18
polecam! jest pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak