Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto dać na stolnicę i wyrobić na jednolitą masę. Rozwałkować i napełniać ciastem przygotowane foremki nasmarowane tłuszczem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 20 min.na złoty kolor. Po upieczeniu babeczki wyciągamy z foremek. KREM; Budyń ugotować z 1,5 szkl. mleka, ostudzić. Masło rozetrzeć z cukrem dodać żółtko i dalej ucierając dodawać po troszku budyniu. Na koniec dodać olejek i wymieszać. Przygotowaną masą napełniać upieczone babeczki.Ja napełniam szprycą, aby ładnie wyglądały.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam babeczki
  • 4
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    uwielbiam babeczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne te babeczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    apetycznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pychotki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takie babeczki zawsze mnie urzekają, aż trudno się oprzeć ... :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    śliczne.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetne babeczki
  • 1
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    wyglądają pysznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    wyśmienite babeczki,podobaja mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !