Sposób przygotowania

Mleko zagotować z solą, połową cukru i tartą skórką, dosypać ryż i gotować na słabym gazie, pod przykryciem ok. 20 minut. Dodać 2 żółtka, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Przełożyć do 4 salaterek i wstawić do lodówki. Białka z resztą cukru ubić na pianę, dodać sok z cytryny. Na ryż położyć porcje lodów, polać pianą i wstawić na 5 minut do bardzo nagrzanego pieca. Podawać.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajne i nazwa extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    zastanawiałam się co kryje się pod nazwą.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !