Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę i odstawić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, następnie ucierając dodawać po jednym żółtku, rum, cukier waniliowy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i posiekanymi orzechami. A na koniec dodać pianę z białek i dokładnie wymieszać. Do wysmarowanej blaszki przełożyć ciasto i piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 50 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    misi być b.pyszne !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciasto z takimi dodatkami musi być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    apetyczne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    proste i smaczne
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !