Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naturalny sos borówkowy do makaronu, parowańcy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borówki 300 g
borówki 4 łyżki
woda 50 ml
wanilia
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Naturalny sos borówkowy do makaronu, parowańcy

Owoce borówki dokładnie myjemy i przekładamy do garczka dolewamy wody i wsypujemy cukier. Dusimy na najmniejszym ogniu około 5 minut. Uważać żeby się nie rozgotowały, muszą delikatnie puścić sok. Dodać sok z cytryny i wanilię do smaku. Można podać na wiele sposobów np do makaronu, parowańcy lub same.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.10.2013 22:13
super sosik:-)
Kate131 16.09.2012 21:52
dziwne to.pewnie dodalabym jogurt, ale musze sprobowac
Emilia22 23.01.2012 14:49
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak