Sposób przygotowania

Do miseczki wlewamy 1,5 szklanki wrzątku, po czym wsypujemy do niej galaretkę i mieszamy - odstawiamy do wychłodzenia. Chłodną galaretke rozlewamy równomiernie do 6 pucharków, a następnie do każdego wrzucamy po 1 łyżce jagód. Zółtka ucieramy z cukrem na puszysty kogiel - mogiel. Ser mascarpone ubijamy ręcznie i dodajemy do niego puch z żóltek. Kiedy wszystko sie połączy wykładamy na stężałą galaretke - można udekorowac jagodami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pyszny deser
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczny
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    musi być pyszne i ładnie wyglądać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !