Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso pokroić w paseczki i oprószyć mąką. Ryż ugotować w osolonej wodzie na pół twardo. Umytą kapustę poszatkować. Seler umyć i pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i po trochu obsmażamy przygotowane kawałki mięsa. Zarumienione mięsa dajemy do garnka. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę, ryż, pokrojony seler, oraz wlać bulion i sos sojowy. Wszystko doprawić do smaku, pieprzem, solą i imbirem. Potrawkę przykrywamy i dusimy ok. 30 min. Trzeba pamiętać, aby podczas duszenia od czasu do czasu przemieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    dobre danie
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pychota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zdrowa i smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smaczne jedzonko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne danie
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna cielęcinka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !