Sposób przygotowania

Z podanych składników wyrabiamy ciasto i wstawiamy do lodówki. Wałkujemy dość cienko, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 minut w temp. 170*C. W garnku podgrzewamy tłuszcz, miód i cukier. Po rozpuszczeniu cukru odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy do przestudzonej masy. Mieszamy.
Na podpieczonym spodzie rozprowadzamy masę i posypujemy orzechami oraz rodzynkami. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze około 20 minut. Ciasto kroimy na małe kwadraciki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    przydałoby się zdjęcie tego smakowitego przepisu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kusza23

    Całkiem, całkiem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !