Sposób przygotowania

Sałatka bardzo prosta, ale zarazem smaczna:

Selera obieramy i trzemy na tarce z grubymi oczkami .Można pójść na łatwiznę i użyć selera konserwowego - tak też zrobiłem tym razem, co widać na zdjęciach (tylko wtedy trzeba selera odcedzić). Natomiast ja wolę używać świeżego selera - ten ze słoika jest z octem co psuje smak sałatki.

Startego selera mieszamy z rodzynkami (ja daję dużo, ale to kwestia gustu) i dodajemy śmietankę (lub jogurt naturalny - ja wolę śmietankę). Całość delikatnie słodzimy, można dodać odrobinę cynamonu - ja używam tu cukru cynamonowego (czyli cukier wymieszany z cynamonem i lekko zmielony). Ale jak ktoś nie lubi to można bez.

Czas przygotowania: w wersji z selerem konserwowym poniżej 10 minut.
Koszt: ok 3zł za sałatkę dla 2-3 osób

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smakowicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !