Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić dodać cukier i ubijać na sztywną masę. Dodać żółtka i ucierać na małych obrotach. Następnie dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać łyżką. Wyłożyć na wysmarowaną masłem brytfannę. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół. MASA: Większą część mleka zagotować. W pozostałem ilości rozmieszać: mąkę, jajko, cukry i wlać do gotującego się mleka. Następnie mieszać do zagotowania. Powstały budyń ostudzić. Następnie kiedy będzie zimny utrzeć margarynę i dodać budyń wraz ze spirytusem. Przełożyć jedną część biszkopta masą. Ułożyć na niej biszkopty wokół placka i przez środek (dłuższy bok). Następnie przygotować galaretki jak podano na opakowaniu. Dać do lekkiego stężenia. Gdy będą już lekko stężałe jedną galaretkę wylać na jedną połowę, drugą na drugą. Włożyć do lodówki na ok. 1,5 godziny żeby dobrze stężały. Później wyjąć i przełożyć drugą częścią masy. Pozostawić odrobinę na wierzch. Później przykryć drugą częścią biszkopta i przełożyć go pozostałością masy. Na koniec posypać startą tabliczką czekolady :D Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawie i smacznie się prezentuje
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    pyszności serwujesz nam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !