Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w szklance letniego mleka. Dodajemy mąkę, sól do smaku, olej i jajka. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na około 30 minut. Porzeczki myjemy i obłuskujemy. Blaszkę smarujemy tłuszczem. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mąkę, masło i cukier mieszamy ze sobą, wyrabiając kruszonkę-gładkie ciasto.
Pół ciasta drożdżowego wykładamy do blaszki. Na to kładziemy porzeczki i resztę ciasta. Kruszymy ciasto do kruszonki. Pieczemy do zrumienienia, około 30 minut.

Smaczności

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    jola1508

    smacznie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmm pycha!
  • 4
    original
    Opublikowano

    jola1508

    dzi? robi?am, ale z d?emem-pyszna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo w moim guście
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Porzeczkami piszemy :) a nie pożeczkamii
  • 0
    original
    Opublikowano

    paula99926

    fakt :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    Niedługo trzeba będzie zrywać porzeczki. Podsunęłaś mi świetny pomysł na wykorzystanie ich:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !