Sposób przygotowania

Jedną torebkę ryżu ugotować w osolonej wodzie a drugą w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i szczypty kurkumy, odcedzić. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Przemielone mięso, wymieszać z jajkiem, bułką tartą, zmiażdżonym czosnkiem, połową zeszklonej cebuli, mąką ziemniaczaną, odrobiną soli i pieprzu. Z masy mięsnej formować kulki wielkości orzecha, obtaczać w sezamie i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Do pozostałej cebuli wsypać posiekane pieczarki i dusić około 10 minut. Śmietanę wymieszać z odrobiną wody i sosem pieczeniowym w proszku, połączyć z pieczarkami, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Podawać z sosem i kuleczkami z mięsa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    smakowicie wygl?da
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jak fantazyjnie podany :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    aż się głodny zrobiłem mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie potrawy.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Przepysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajnie się prezentuje :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    wygląda smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smacznie sezam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !