Sposób przygotowania

Grzyby umyć, osuszyć, obrać. Cebulę obrać, umyć, posiekać. Łyżkę oleju rozgrzać, zeszklić na nim cebulę, dodać grzyby, podsmażyć razem. Podlać szklanką wody, zagotować. Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Szczypiorek posiekać, dodać do sosu. Sos doprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać trochę wywaru, ponownie wymieszać. Wlać do sosu, zagotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    gdy tylko jest sezon wybieram się na te grzybki do lasu
  • 2
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    niebo w gębie
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo go lubię,ale mój organizm nie trawi grzybów:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    mój ulubiony
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    pycha, maslaki to najsmaczniejsze grzyby na sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    swietny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam grzybowe sosy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !