Sposób przygotowania

Z mąki, cukru, miodu, smalcu, jajka, proszku do pieczenia i sody zagnieść ciasto. Z ciasta rozwałkować 4-5 placków i upiec je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20-25 min.
4 jajka z cukrem pudrem ubić na parze. Masło utrzeć na puch i do tego dodawać po łyżeczce masy jajecznej. Kawę rozpuścić w wodzie i na sam koniec dodać do masy.
Gdy placki ostygną przekładać kremem a na wierzch zrobić polewę czekoladową.Ciasto musi trochę postać przed podaniem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    spróbuję :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    pyszności
  • 4
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo lubię miodownika, chętnie wypróbuję tę wersję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !