Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Do miski dajemy białka i ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku, a na koniec delikatnie mieszając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę smarujemy tłuszczem i wlewamy przygotowaną masę biszkoptową. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 16 min. Jak biszkopt jest rumiany wyciągamy z pieca i wyciągamy z blaszki, aby ostygnął.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy mi nie wychodzi dobry biszkopt, więc spróbuję ten przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    dobre i ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny, aż się prosi by go czymś przełożyć :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super biszkopcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !