Sposób przygotowania

Pieczemy biszkopt. 4 białka ubijamy na sztywno, dodajemy 5 łyżek cukru, następnie zółtka i na koniec 5 łyzek mąki zmieszanej z proszkiem od pieczenia. Biszkopt pieczemy w tortownicy 25 minut. Jogurt naturalny mieszamy z twarogiem oraz cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie łączymy ze zmieszanym twarożkiem. Żelatynę rozpuszczamy w 70ml wrzątku i przestudzoną wlewamy do masy śmietanowo - serowej. Biszkopt smarujemy dżemem o smaku kiwi, a na to wykładamy mase serową - wkładamy do lodówki na 2 godziny. kiwi obieramy i kroimy w plasterki. Ciasto zdobimi owocami układając je ściśle obok siebie - nie zalewamy galaretką bo i tak nie stężeje

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na pewno smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !