Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Oczyszczone i umyte filety śledziowe osuszamy i nacieramy zmiksowanymi przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy filety souté, dodając pod koniec smażenia odrobinę świeżego masła. Cienkie plastry cukinii doprawiamy solą i pieprzem, obsmażamy na oliwie. Pokrojoną cebulę i czosnek szklimy na gorącej oliwie, następnie dodajemy rozdrobniony miąższ pomidorów, kapary, natkę pietruszki oraz anchois i doprawiamy do smaku.
Usmażone filety śledziowe układamy na sosie, dekorujemy smażoną cukinią i natką pietruszki (lub bazylią).

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    takie sobie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    raczej słabe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawie wyglada!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    A tak z ciekawości - czy ktoś kto pisze ,, słabe ,, zrobił danie ? Jak można oseniać jak się nie robiło. Zestaw składników bardzo ciekawy - mnie pociągają kapary.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dla mnie bardzo słabe ani składniki ani nawet zdjęcie nie zachęca do spróbowania a kapary mnie zupełnie nie pociągają a wręcz przeciwnie
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    badziewie ''''

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !